Gevulde courgettes met gehakt
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2-4 personen
Ingrediënten:
  • 2 courgettes
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 flinke teen knoflook, fijngehakt
  • ½ eetlepel oregano
  • ½ rode paprika, in blokjes
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine stukjes
  • pakje tomatenblokjes (ca. 400 gram)
  • snufje cayennepeper
  • 2 eetlepels fijngehakt peterselie
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • Handje geraspte mozzarella of andere geraspte kaas
  • olijfolie
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en lepel ongeveer de helft van het vruchtvlees eruit
  3. verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak hierin het gehakt rul
  4. Voeg de helft van de ui en knoflook toe en de bleekselderij en paprika en bak twee minuten mee
  5. Doe de oregano erbij en beng op smaak met peper en zout
  6. Verhit een scheutje olijfolie in een steelpan en fruit de overgebleven de ui en knoflook heel even aan
  7. Voeg de tomatenblokjes, peterselie en cayennepeper toe en laat goed warm worden
  8. Leg de courgette helften in een ovenschaal en vul ze met het gehakt
  9. Schep te tomatensaus erover en bestrooi met de geraspte kaas
  10. Laat de gevulde courgettes in 30-35 minuten gaar worden in de oven
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/gevulde-courgettes-met-gehakt/