Gevulde courgettes met gehakt
- 2 courgettes
- 300 gram rundergehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 1 flinke teen knoflook, fijngehakt
- ½ eetlepel oregano
- ½ rode paprika, in blokjes
- 1 stengel bleekselderij, in kleine stukjes
- pakje tomatenblokjes (ca. 400 gram)
- snufje cayennepeper
- 2 eetlepels fijngehakt peterselie
- ½ theelepel paprikapoeder
- Handje geraspte mozzarella of andere geraspte kaas
- olijfolie
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de courgettes in de lengte doormidden en lepel ongeveer de helft van het vruchtvlees eruit
- verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak hierin het gehakt rul
- Voeg de helft van de ui en knoflook toe en de bleekselderij en paprika en bak twee minuten mee
- Doe de oregano erbij en beng op smaak met peper en zout
- Verhit een scheutje olijfolie in een steelpan en fruit de overgebleven de ui en knoflook heel even aan
- Voeg de tomatenblokjes, peterselie en cayennepeper toe en laat goed warm worden
- Leg de courgette helften in een ovenschaal en vul ze met het gehakt
- Schep te tomatensaus erover en bestrooi met de geraspte kaas
- Laat de gevulde courgettes in 30-35 minuten gaar worden in de oven
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/gevulde-courgettes-met-gehakt/
3.5.3226