Tomatenpasta met tonijn
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4-5 personen
Ingrediënten:
  • 400 gram van je favoriete pasta
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 grote rode ui, gesnipperd
  • klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 200 gram tonijn op olie (blikje), uitgelekt
  • 75 gram zwarte olijven
  • 100 gram gegrilde paprika (pot), in reepjes gesneden
  • ½ theelepel chili vlokken
  • 1 theelepel milde paprikapoeder
  • Flinke hand verse basilicum, grof gehakt
Bereiden:
  1. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Verhit intussen een scheutje olijfolie in een hapjes pan en fruit hierin de ui en knoflook een minuutje aan
  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuut mee
  4. Doe de tomatenblokjes, tonijn, olijven, gegrilde paprika, paprikapoeder en de chili vlokken erbij en laat alles goed warm worden
  5. Breng de saus zo nodig op smaak met peper en zout
  6. Giet de pasta af en voeg deze samen met de basilicum toe aan de saus
  7. Schep alles door elkaar en serveer met wat extra basilicum en eventueel Parmezaanse kaas
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/tomatenpasta-met-tonijn/