Twee-kleuren aardappelpuree
- 450 gram kruimige aardappels
- 450 gram (oranje) zoete aardappel
- snufje knoflookpoeder en uienpoeder
- 40 gram boter
- eventueel een scheutje melk
- Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken van ca. 3x3 cm
- Doe de aardappels in twee verschillende pannen (in één pan kan ook, maar dan moet je de aardappels na het koken weer scheiden)
- Doe er zoveel water bij dat de aardappels net onder staan.
- Breng aan de kook en laat koken tot de aardappels gaar en zacht zijn (ca. 10-12 minuten)
- Giet de aardappels af
- Verdeel de boter over beide pannen en stamp de aardappels met een pureestamper tot puree
- Voeg zo nodig een scheutje melk of wat meer boter toe om de puree smeuïg te maken (de gewone aardappels hebben iets meer nodig dan de zoete).
- Breng de puree op smaak met de knoflookpoeder, uienpoeder en wat peper en zout
- Roer de twee kleuren aardappelpuree door elkaar. Meng niet te veel zodat je de twee kleuren blijft zien
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/twee-kleuren-aardappelpuree/
3.5.3226