Quinoa met kip, spinazie en champignons
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediƫnten:
  • 150 gram quinoa
  • 2 kipfilets
  • mespuntje uienpoeder, knoflookpoeder en paprikapoeder
  • 3 theelepels gedroogde oregano
  • 1 grote teen knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 250 gram kastanjechampignons, in plakjes
  • 75 gram zongedroogde tomaatjes, in reepjes
  • 1 handje pijnboompitten, even geroosterd in een droge koekenpan
  • 3 handen verse spinazie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 lente uitje, in ringetjes gesneden
Bereiden:
  1. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Snijd intussen de kipfilet in blokjes en kruid met de uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder en 1 theelepel van de oregano
  3. Verhit een klein beetje olijfolie in een hapjespan en bak de stukjes kip hierin gaar. Neem uit de pan en zet opzij
  4. Verhit nog een scheutje olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook even aan
  5. Voeg de champignons toe en laat bakken tot ze bruin beginnen te worden
  6. Doe de spinazie erbij en schep een paar keer om tot de spinazie begint te slinken
  7. Voeg de zongedroogde tomaatjes, quinoa, gebakken kip, pijnboompitjes en de rest van de oregano toe en schep alles goed door elkaar
  8. Roer de olijfolie en citroensap samen tot een dressing en schep door de quinoa.
  9. Breng op smaak met peper en zout en garneer met ringetjes lente-ui
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/quinoa-met-kip-spinazie-en-champignons/