Wentelteefjes ovenschotel
- 4 eieren
- 15 sneetjes witbrood
- 100 gram roomboter
- 7 eetlepels bruine suiker
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel vanille aroma
- 500 ml melk
- Poedersuiker
- Snijd de korstjes van het brood
- Klop in een grote kom de eieren los met de melk, vanille aroma, kaneel en 4 eetlepels bruine suiker
- Smelt de boter in de magnetron
- Los 2 eetlepels bruine suiker op in de nog warme boter en giet het mengsel over de bodem van een grote ovenschaal
- Verdeel hierover een laag brood
- Giet de helft van het eiermengsel over het brood
- Leg hier bovenop weer een laag brood en verdeel de rest van het eiermengsel erover
- Zorg dat al het brood goed doordrenkt is
- Dek de schaal af met folie en laat een nacht in de koelkast staan
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bestrooi de wentelteefjes met een eetlepel bruine suiker en laat in ca. 50 minuten gaar worden in de oven
- Bestrooi met poedersuiker en serveer direct
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/wentelteefjes-ovenschotel/
3.2.2925