Pasta met garnalen en knoflook-botersaus
- 350 gram linguine of andere pasta
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 450 gram rauwe, gepelde garnalen
- 120 gram roomboter
- mespuntje cayennepeper
- 2 handjes rucola
- 1 handje gehakte verse peterselie + extra
- sap van ½ citroen
- 30 gram geraspte Parmezaanse kaas + extra
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente
- Verhit intussen 30 gram van de boter in een grote hapjespan en fruit hierin de knoflook een minuut aan
- Kruid de garnalen met de cayennepeper en wat zout en bak ze in de boter tot ze roze en gaar zijn
- Zet het vuur laag en voeg de rest van de boter toe. Laat de boter zachtjes smelten zonder bruin te worden.
- Voeg de gekookte pasta, het citroensap, geraspte kaas, peterselie en rucola toe.
- Hussel alles goed door elkaar tot de rucola begint te slinken
- Verdeel de pasta over vier borden en garneer met extra Parmezaanse kaas en verse peterselie
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/linguine-garnalen-en-knoflook-botersaus/
3.5.3226