Summer rolls met ceviche en mango
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 6 stuks
Ingrediƫnten:
  • 50 gram mihoen
  • 250 gram verse zalmfilet of zalmhaasje
  • sap van 2 limoenen
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rode peper
  • ⅓ komkommer
  • 1 avocado
  • 1 dikke plak verse mango
  • handje verse korianderblaadjes
  • 6 rijstvellen
Bereiden:
  1. Kook de mihoen gaar volgens de aanwijzing op de verpakking en zet apart
  2. Snijd de lente-uitjes, rode peper, komkommer en mango in dunne reepjes en de avocado in dunne plakken
  3. Snijd de zalm in dunne plakjes en leg in een platte schaal
  4. Schenk de limoensap erover en laat een minuut of drie marineren
  5. Week een rijstvel ongeveer tien seconden in lauw water tot het zacht genoeg is om op te rollen
  6. Leg het rijstvel op een bord en leg de vulling net onder het midden van het vel
  7. Begin met de zalm, dan de avocado, wat reepjes komkommer, rode peper, mango en bosui
  8. Leg wat mihoen en een paar korianderblaadjes op de vulling
  9. Vouw de onderkant van het rijstvel over de vulling en rol strak op terwijl je de buitkanten naar binnen vouwt
  10. Herhaal met de andere rijstvellen en serveer direct of bewaar onder plastic folie in de koelkast
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/summer-rolls-met-ceviche-en-mango/