Garnalencocktail
- 125 ml slagroom
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel ketchup
- ½ theelepel worcestersaus
- ½ eetlepel citroensap
- Ca. 5 druppels tabasco
- 1 eetlepel whisky
- Snufje zout
- Flinke hand ijsbergsla, in fijne reepjes gesneden
- 300 gram Hollandse garnalen
- 1 grapefruit
- Spoel de garnalen af en dep droog met keukenpapier
- Klop in een kom de slagroom tot hij bijna stijf is
- Voeg de mayonaise, ketchup, worcestersaus, citroensap, tabasco, whisky en zout toe en meng goed door elkaar
- Schil de grapefruit en snijd het vruchtvlees los van de vliezen
- Snijd de partjes grapefruit in stukjes en meng door de garnalen
- Verdeel de ijsbergsla over vier schaaltjes of glazen
- Verdeel de garnalen en grapefruit over de ijsbergsla
- Schep over elk schaaltje 2 grote eetlepels cocktailsaus
- Garneer met een snufje paprikapoeder
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/garnalencocktail/
3.2.2925