Garnalencocktail
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • 125 ml slagroom
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • ½ theelepel worcestersaus
  • ½ eetlepel citroensap
  • Ca. 5 druppels tabasco
  • 1 eetlepel whisky
  • Snufje zout
  • Flinke hand ijsbergsla, in fijne reepjes gesneden
  • 300 gram Hollandse garnalen
  • 1 grapefruit
Bereiden:
  1. Spoel de garnalen af en dep droog met keukenpapier
  2. Klop in een kom de slagroom tot hij bijna stijf is
  3. Voeg de mayonaise, ketchup, worcestersaus, citroensap, tabasco, whisky en zout toe en meng goed door elkaar
  4. Schil de grapefruit en snijd het vruchtvlees los van de vliezen
  5. Snijd de partjes grapefruit in stukjes en meng door de garnalen
  6. Verdeel de ijsbergsla over vier schaaltjes of glazen
  7. Verdeel de garnalen en grapefruit over de ijsbergsla
  8. Schep over elk schaaltje 2 grote eetlepels cocktailsaus
  9. Garneer met een snufje paprikapoeder
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/garnalencocktail/