Maaltijdsalade met zoete aardappel en sriracha dressing
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
Porties: 2 personen
Ingrediënten:
2 handjes gemengde sla
½ rode paprika
100 gram haricots verts
2 eieren
1 kipfilet
snufje van de volgende kruiden: paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder
ca. 175 gram zoete aardappel
¼ komkommer
1 avocado
Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
½ eetlepel mayonaise
½ eetlepel srirachasaus
½ eetlepel honing
½ eetlepel citroensap
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet twee pannen water op het vuur
Schil de zoete aardappel en snijd hem in plakjes van ca. ½ cm
Leg de plakjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie en wat peper
Rooster de zoete aardappel ca. 20 minuten in de oven, keer de plakjes halverwege
Doe intussen de eieren en de haricots verts in de pannen met kokend water en laat ca. 8 minuten koken. Neem uit de pan en zet apart tot de aardappels klaar zijn.
Bestrooi terwijl de eieren en boontjes koken de kipfilet met de paprikapoeder, knoflookpoeder en uienpoeder en wat zout en peper
Bak de kip in een koekenpan gaar en snijd in stukken. Zet opzij tot de zoete aardappel klaar is
Verdeel de sla over twee borden
Snijd de paprika in reepjes, de komkommer in halve maantjes en de avocado in plakjes
Meng de sla met een beetje olijfolie, de haricots verts, paprika, komkommer en avocado en verdeel over twee borden
Verdeel de kipfilet, zoete aardappel en de gesneden eieren erover
Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en breng op smaak met wat zout
Sprenkel de dressing over de borden met salade en serveer direct
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/maaltijdsalade-met-zoete-aardappel-en-sriracha-dressing/