Ovenschotel met pittig gehakt en zoete aardappel
- 700 gram zoete aardappels
- 300 gram rundergehakt
- 1 rode paprika, in kleine blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel milde paprikapoeder
- ½ theelepel cacaopoeder
- ¼ theelepel chilipoeder
- 200 gram bruine linzen (blikje)
- 150 gram gezeefde tomaten
- Half bosje koriander, fijngehakt
- 50 ml melk (of plantaardige melk)
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken
- Kook de aardappels in een laagje water tot ze gaar zijn en zacht genoeg om te pureren
- Bak intussen het gehakt rul in een grote koekenpan met wat olijfolie
- Voeg de paprika, ui en knoflook toe en bak even mee
- Doe de kruiden erbij en laat even meebakken
- Voeg nu de linzen en gezeefde tomaten toe laat alles al roerend warm worden
- Roer als laatste de gehakte koriander erdoor
- Proef of het gehakt pittig genoeg is en voeg zo nodig wat extra kruiden en/of zout toe
- Verdeel het gehakt over de bodem van een middelgrote ovenschaal
- Voeg de melk bij de aardappels en stamp tot puree
- Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat uienpoeder
- Schep de puree op de gehakt in de ovenschaal en strijk mooi glad
- Zet de schaal in de oven en laat ongeveer 40-45 minuten bakken
- Dek af met alufolie als de puree te donker wordt.
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/ovenschotel-pittig-gehakt-en-zoete-aardappel/
3.5.3226