Mini quiches met makreel
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 24 stuks
Ingrediënten:
  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 3 eieren
  • 50 ml melk
  • 100 ml slagroom
  • 1 flinke eetlepel grove mosterd
  • ½ gele paprika, in kleine blokjes
  • Het wit van een kleine prei, in dunne ringetjes
  • 100 gram cheddarkaas, geraspt of in kleine blokjes
  • 2 gerookte makreelfilets, in kleine stukjes
  • Wat bloem, voor het bestuiven van het aanrecht
  • Extra nodig: deegroller, mini muffinblik
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Vet het muffinblik licht in
  3. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol met de deegroller telkens één plakje bladerdeeg uit tot je er twee keer een rondje van ca. 5 cm uit kunt steken.
  4. Vouw het overgebleven deeg samen en rol dit nog eens uit voor weer twee rondjes
  5. Druk de rondjes voorzichtig in het muffinblik
  6. Herhaal dit tot alle plakjes bladerdeeg op zijn
  7. Klop voor de vulling de eieren los met de melk, slagroom, mosterd en wat peper en zout
  8. Roer de paprika, prei, cheddar en makreelfilets doorheen
  9. Verdeel het eiermengsel over de deegbodems in het muffinblik
  10. Bak de mini quiches in ca. 25 minuten gaar
  11. Neem ze voorzichtig uit het muffinblik en laat ze op een taartrooster afkoelen
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/mini-quiches-met-makreel/