Basiskoken #3: Zo maak je de lekkerste stamppot boerenkool
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4-6 personen
Ingrediënten:
  • 1 ½ kilo kruimige of iets kruimige geschilde aardappelen
  • 600 gram gesneden boerenkool (zak)
  • 250 gram spekreepjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 200 ml volle melk
Bereiden:
  1. Snijd de aardappels doormidden (grote exemplaren in vieren) en doe in een grote (stamppot)pan
  2. Doe er zoveel water bij dat je aardappel net onder staan
  3. Doe de boerenkool bovenop de aardappels en laat met het deksel op de pan koken op middelhoog vuur
  4. Als niet alle boerenkool in één keer in de pan past, wacht dan even tot de boerenkool in de pan geslonken is door de warmte. Dan kan de rest van de boerenkool er bij
  5. Bak terwijl de aardappels en boerenkool gaarkoken de spekjes in een koekenpan
  6. Voeg wanneer de spekjes bruin beginnen te worden de ui toe en laat even meebakken tot de ui glazig is. Neem van het vuur en zet apart
  7. Verwarm de melk in een steelpannetje of in de magnetron
  8. Controleer met een vork of de aardappels gaar zijn en giet de aardappels en boerenkool af
  9. Voeg de melk toe en stamp met een pureestamper tot alles goed door elkaar gemengd is
  10. Breng op smaak met flink wat zwarte peper en een beetje zout
  11. Gebruik een houten lepel om de spekjes en ui door de boerenkool te roeren
  12. Proef de stamppot en voeg zo nodig nog wat peper en/of zout toe
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/basiskoken-4-zo-maak-je-de-lekkerste-stamppot-boerenkool/