Handje geraspte Parmezaanse kaas, plus extra voor serveren
olijfolie
Bereiden:
Verhit eens scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin het sjalotje en de knoflook
Voeg de risottorijst toe en bak tot de korrels doorzichtig worden
Verwarm intussen de wijn in een steelpannetje
Voeg de wijn toe aan de rijst en roer op laag vuur tot de wijn door de rijst is opgenomen
Voeg nu in gedeeltes de visbouillon toe. Wacht telkens tot de bouillon volledig door de rijst is opgenomen voor je er weer bouillon toevoegt
Blijf bouillon toevoegen tot de risotto gaar is. De rijst moet smeuïg zijn, maar niet te nat. Het kan zijn dat je net niet genoeg bouillon hebt. Dan kan je eventueel wat water toevoegen.
Bak terwijl de rijst gaar wordt de garnalen:
Spoel de garnalen af en dep ze droog met keukenpapier
Bestrooi ze met een beetje zeezout, peper en een snufje knoflookpoeder en paprikapoeder
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de garnalen
Snijd de lente-uitjes in schuine stukjes van ca. 1 cm en voeg deze toe aan de garnalen wanneer ze bijna gaar zijn. Bak een minuutje mee en neem de garnalen van het vuur
Roer wanneer de risotto gaar is de Parmezaanse kaas en waterkers door de rijst
Schep daarna de garnalen en lente-uitjes erdoor en serveer direct met wat extra Parmezaanse kaas
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/risotto-met-garnalen-en-witte-wijn/