Speculaas boterkoek
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 8-10 personen
Ingrediƫnten:
  • 380 gram bloem
  • 350 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 275 gram basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • garneeramandelen
  • 1 losgeklopt ei
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Vet een bakvorm van ongeveer 20x20 cm in en bekleed met bakpapier
  3. Meng de bloem, boter, suiker, vanillesuiker en speculaaskruiden tot een samenhangend deeg
  4. Druk het deeg in de bakvorm en duw goed aan
  5. Maak met een vork een ruitjespatroon in het deeg en druk in elk ruitje een garneeramandel
  6. Bestrijk de koek met het losgeklopte ei
  7. Laat de boterkoek in ca. 40 minuten gaar worden in de oven
  8. Laat de koek goed afkoelen en stevig worden voor het serveren
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/boterkoek-met-speculaas/