- 4 kipdijfilets
- olijfolie
- 1 eetlepels gehakte tijm
- 1 eetlepel gehakte salie
- 1 eetlepel gehakte rozemarijn
- 500 gram kleine spruitjes (grote halveren)
- 500 gram zoete aardappel in blokjes van ca. 1,5 x 1,5 cm
- 2 sjalotjes, in halve ringen
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 6 plakjes ontbijtspek, in reepjes
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Meng de kipdijfilets met 3 eetlepels olijfolie en de helft van de gehakte kruiden
- Laat de kip even marineren terwijl je de knoflook hakt, de aardappels en sjalotten snijd en de spruitjes schoonmaakt.
- Doe de spruitjes, zoete aardappel, sjalotjes, knoflook, spekjes en de rest van de kruiden in een braadslede of ovenschaal.
- Voeg 3 eetlepels olijfolie toe en hussel alles door elkaar
- Leg de kipdijfilets bovenop de groenten en zet in de oven
- Laat de ovenschotel in ca. 45-60 minuten gaar worden
- Schep tussentijds de groenten een keer door en draai de kipdijfilets om
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/ovenschotel-met-zoete-aardappel-kipdijfilet-en-spruitjes/
3.5.3208