Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediƫnten:
  • 4 kipdijfilets
  • olijfolie
  • 1 eetlepels gehakte tijm
  • 1 eetlepel gehakte salie
  • 1 eetlepel gehakte rozemarijn
  • 500 gram kleine spruitjes (grote halveren)
  • 500 gram zoete aardappel in blokjes van ca. 1,5 x 1,5 cm
  • 2 sjalotjes, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 6 plakjes ontbijtspek, in reepjes
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Meng de kipdijfilets met 3 eetlepels olijfolie en de helft van de gehakte kruiden
  3. Laat de kip even marineren terwijl je de knoflook hakt, de aardappels en sjalotten snijd en de spruitjes schoonmaakt.
  4. Doe de spruitjes, zoete aardappel, sjalotjes, knoflook, spekjes en de rest van de kruiden in een braadslede of ovenschaal.
  5. Voeg 3 eetlepels olijfolie toe en hussel alles door elkaar
  6. Leg de kipdijfilets bovenop de groenten en zet in de oven
  7. Laat de ovenschotel in ca. 45-60 minuten gaar worden
  8. Schep tussentijds de groenten een keer door en draai de kipdijfilets om
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/ovenschotel-met-zoete-aardappel-kipdijfilet-en-spruitjes/