Pizza met pompoen en geitekaas
- 1 verpakking kant en klaar pizzadeeg (ik gebruikte Tante Fanny)
- olijfolie
- 150 gram pompoenblokjes van ca. 1x1 cm
- 150 gram zachte geitenkaas
- 1 kleine rode ui, in halve ringen
- 10 salie blaadjes
- klein handje verse oregano
- 4-6 plakjes rauwe ham
- Handje walnoten
- Handje rucola sla
- Verwarm de oven op 220 graden
- Breng in een pan een laagje water aan de kook en laat de pompoenblokjes ca. 2 minuten koken
- Giet af en zet opzij
- Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat en bestrijk met olijfolie
- Verkruimel de kaas en verdeel over de pizzabodem
- Snijd of scheur de salie en oregano blaadjes grof en strooi over de kaas
- Verdeel nu de ui en pompoen over de pizza en als laatste de plakjes rauwe ham
- Schuif de pizza in de oven en laat hem in ca. 15-18 minuten gaar worden
- Rooster intussen de walnoten in een droge koekenpan en hak ze grof
- Neem de pizza uit de oven
- Verdeel er de rucola, walnoten en eventueel wat extra plakjes rauwe ham over
- Besprenkel met wat olijfolie en serveer
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/pizza-met-pompoen-en-geitenkaas/
3.5.3208