Spaghetti pompoen met knoflook en peterselie
- 1 spaghettipompoen van ca. 2 kilo
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 sjalotje, gesnipperd
- klontje boter
- 3 eetlepels gehakte peterselie
- Geraspte Parmezaanse kaas
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de pompoen over de lengte doormidden
- Verwijder de zaadlijsten. Besprenkel de helften met wat olijfolie en peper
- Leg de pompoen met de snijkanten naar beneden op de bakplaat en zet voor 45-60 minuten in de voorverwarmde oven.
- De baktijd is afhankelijk van de grootte van je pompoen. De pompoen is gaar als je makkelijk door de schil kunt prikken met de punt van een scherp mes
- Laat de pompoen als hij uit de oven komt een paar minuten afkoelen en draai de helften dan om
- Gebruik een vork om het draderige vruchtvlees los te schrapen van de schil
- Verhit het klontje boter in een grote koekenpan
- Fruit hierin de knoflook en sjalot
- Voeg de spaghetti pompoen toe en warm even mee
- Roer als laatste de peterselie erdoor en serveer met de Parmezaanse kaas
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/spaghettipompoen-knoflook-en-peterselie/
3.5.3208