Spaghetti pompoen met knoflook en peterselie
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2-4 personen
Ingrediƫnten:
  • 1 spaghettipompoen van ca. 2 kilo
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • klontje boter
  • 3 eetlepels gehakte peterselie
  • Geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de pompoen over de lengte doormidden
  3. Verwijder de zaadlijsten. Besprenkel de helften met wat olijfolie en peper
  4. Leg de pompoen met de snijkanten naar beneden op de bakplaat en zet voor 45-60 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. De baktijd is afhankelijk van de grootte van je pompoen. De pompoen is gaar als je makkelijk door de schil kunt prikken met de punt van een scherp mes
  6. Laat de pompoen als hij uit de oven komt een paar minuten afkoelen en draai de helften dan om
  7. Gebruik een vork om het draderige vruchtvlees los te schrapen van de schil
  8. Verhit het klontje boter in een grote koekenpan
  9. Fruit hierin de knoflook en sjalot
  10. Voeg de spaghetti pompoen toe en warm even mee
  11. Roer als laatste de peterselie erdoor en serveer met de Parmezaanse kaas
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/spaghettipompoen-knoflook-en-peterselie/