Pompoenpasta met pancetta en salie
- 150 gram pancetta in plakjes
- 400 gram penne (pasta)
- 1 uitje, fijn gesnipperd
- 1 eetlepel salie, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 500 gram pompoenpuree
- 200 ml kookroom
- 100 ml melk
- Snufje nootmuskaat
- 1 theelepel bouillonpoeder (of half bouillonblokje)
- 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt (plus extra voor garnering)
- Olijfolie
- Snijd de plakjes pancetta in reepjes en bak in een koekenpan tot ze knapperig beginnen te worden
- Laat de pancetta uitlekken op een velletje keukenpapier
- Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar
- Verhit intussen een scheut olijfolie in een grote hapjespan
- Fruit hierin de ui en de knoflook op laag vuur tot de ui glazig wordt
- Voeg de salie toe en bak even mee
- Voeg de pompoenpuree, kookroom, melk, nootmuskaat en bouillonpoeder toe en laat ca. 5 minuten zachtjes doorkoken
- Breng de saus op smaak met peper en zout
- Giet de pasta af en roer samen met de Parmezaanse kaas en de gebakken pancetta door de saus
- Serveer met geraspte Parmezaanse kaas
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/pompoenpasta-met-pancetta-en-salie/
3.2.2885