Gestoofde hamlappen met tomaat en witte wijn
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediƫnten:
  • 4 hamlappen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 100 ml witte wijn
  • 1 theelepel oregano
Bereiden:
  1. Bestrooi de hamlapjes met peper en zout
  2. Verhit wat boter in een hapjespan en braad de hamlapjes even aan tot ze bruin beginnen te worden
  3. Neem de hamlapjes uit de pan en zet apart
  4. Doe de ui en knoflook in de pan en fruit even aan
  5. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee
  6. Doe de wijn, 50 ml water en de oregano erbij in de pan en breng zachtjes aan de kook
  7. Leg de hamlapjes weer terug in de pan en laat afgedekt in ca. 45-60 minuten gaar stoven
  8. Draai het vlees af en toe om en voeg zo nodig wat extra water toe
  9. Neem de hamlapjes uit de pan wanneer ze gaar zijn en houd ze warm onder aluminiumfolie
  10. Laat de saus op middelhoog vuur indikken.
  11. Breng de saus op smaak met peper en zout en serveer bij de hamlapjes
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/hamlappen-met-tomaat-en-witte-wijn/