Courgettesoep met geroosterde knoflook
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4-6
Ingrediƫnten:
  • 1 bol knoflook
  • 4 courgettes, in stukjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 250 ml witte wijn
  • 2 aardappels, geschild en in kleine blokjes
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 3 eetlepels verse tijm
  • Olijfolie
  • Extra nodig: staafmixer
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  2. Snijd de bovenkant (kapje) van de bol knoflook en leg in een ovenschaaltje
  3. Besprenkel met olijfolie en laat de knoflook ca. 25 minuten in de oven roosteren tot de teentjes lichtbruin en zacht zijn.
  4. Verhit intussen in een grote (soep)pan een flinke scheut olijfolie en bak hierin de courgette, ui, aardappel en tijm tot de courgette zacht is en licht begint te kleuren
  5. Voeg de bouillon en de wijn toe en breng aan de kook.
  6. Laat op laag vuur rustig doorkoken tot de aardappel zacht is (ca. 10 minuten)
  7. Pel de teentjes geroosterde knoflook en doe bij de soep
  8. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot hij mooi glad is
  9. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout
  10. Serveer met wat druppels olijfolie en een beetje room
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/courgettesoep-met-geroosterde-knoflook/