Snijd de bovenkant (kapje) van de bol knoflook en leg in een ovenschaaltje
Besprenkel met olijfolie en laat de knoflook ca. 25 minuten in de oven roosteren tot de teentjes lichtbruin en zacht zijn.
Verhit intussen in een grote (soep)pan een flinke scheut olijfolie en bak hierin de courgette, ui, aardappel en tijm tot de courgette zacht is en licht begint te kleuren
Voeg de bouillon en de wijn toe en breng aan de kook.
Laat op laag vuur rustig doorkoken tot de aardappel zacht is (ca. 10 minuten)
Pel de teentjes geroosterde knoflook en doe bij de soep
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot hij mooi glad is
Breng op smaak met peper en eventueel wat zout
Serveer met wat druppels olijfolie en een beetje room
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/courgettesoep-met-geroosterde-knoflook/