Appelcake met kardemom en gember
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 8-10 personen
Ingrediënten:
  • 250 gram suiker
  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 5 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • ½ eetlepel kardemom
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 vanillestokje
  • snufje zout
  • voor de topping:
  • 3 appels
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel kardemompoeder
  • 2 eetlepels kleingesneden bakgember
  • 40 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten licht in
  2. Mix de suiker met de boter tot een romig mengsel
  3. Doe een voor een de eieren erbij. Mix telkens tot een ei volledig is opgenomen voor de het volgende ei toevoegt.
  4. Zeef het zelfrijzend bakmeel en mix door het eiermengsel zodat je een luchtig beslag krijgt
  5. Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden. Schraap de zaadjes eruit en doe bij het beslag.
  6. Voeg ook de kaneel, kardemom en een snufje zout toe en mix door elkaar
  7. Maak nu de topping:
  8. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes
  9. Meng de appelstukjes met de kaneel, kardemom, bakgember, suiker en vanillesuiker
  10. Schenk het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad
  11. Schep de appeltopping er op en verdeel over het beslag zonder het te ver in het beslag te drukken
  12. Zet de springvorm in de oven en laat in ca. 60-75 minuten gaar bakken. Als de bovenkant te donker wordt, dek de cake dan af met alufolie.
  13. Je kan de cake op gaarheid controleren door er een houten satéprikker in te steken. Wanneer deze er schoon weer uit komt is de cake gaar.
  14. Laat de cake minstens tien minuten afkoelen voor je de springvorm eraf haalt.
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/appelcake-met-kardemom-en-gember/