Basiskoken #3: ouderwetse appelflappen
- 3 grote goudrenetten (of andere zure appels)
- 2 handjes rozijnen
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel kaneel
- 10 plakjes bladerdeeg
- 1 ei
- Voor bestrooien: 1 eetlepel suiker en een mespuntje kaneel
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien
- Schil intussen de appels en snijd in kleine blokjes
- Doe de appel in een kom en meng met de rozijnen, suiker en kaneel
- Leg op ieder plakje bladerdeeg een bergje appel in het midden. Verdeel zo alle appel over het bladerdeeg
- Bestrijk de randen van het bladerdeeg met en beetje water en vouw de plakjes dicht door twee punten over de appel hen naar elkaar toe te vouwen
- Duw de randen stevig op elkaar gebruik een vork om te verder dicht te drukken
- Klop het ei los en bestrijk hiermee de appelflappen
- Leg de flappen op de bakplaat en bestrooi met de suiker en kaneel
- Bak de appelflappen en ca. 15-20 minuten gaar en goudbruin in de oven
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/basiskoken-3-ouderwetse-appelflappen/
3.5.3208