Basiskoken #3: ouderwetse appelflappen
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 10 stuks
Ingrediƫnten:
  • 3 grote goudrenetten (of andere zure appels)
  • 2 handjes rozijnen
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • Voor bestrooien: 1 eetlepel suiker en een mespuntje kaneel
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien
  3. Schil intussen de appels en snijd in kleine blokjes
  4. Doe de appel in een kom en meng met de rozijnen, suiker en kaneel
  5. Leg op ieder plakje bladerdeeg een bergje appel in het midden. Verdeel zo alle appel over het bladerdeeg
  6. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met en beetje water en vouw de plakjes dicht door twee punten over de appel hen naar elkaar toe te vouwen
  7. Duw de randen stevig op elkaar gebruik een vork om te verder dicht te drukken
  8. Klop het ei los en bestrijk hiermee de appelflappen
  9. Leg de flappen op de bakplaat en bestrooi met de suiker en kaneel
  10. Bak de appelflappen en ca. 15-20 minuten gaar en goudbruin in de oven
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/basiskoken-3-ouderwetse-appelflappen/