Gewokte garnalen met broccoli en sojasaus
- 200 gram broccoli, in kleine roosjes
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 2 eetlepels sojasaus
- ½ eetlepel sesamolie
- 1 theelepel honing
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- ½ theelepel maïzena
- 1 rode puntpaprika, in reepjes
- 1 ui, in partjes
- stukje gember van 1 cm, fijngehakt
- 3 lente-uitjes, in dunne repen
- 1 rode peper, grof gehakt
- 450 gram rauwe gepelde garnalen
- Blancheer de broccoliroosjes twee minuten in kokend water. Giet af en zet opzij
- Rooster de sesamzaadjes licht in een droge koekenpan en zet opzij
- Meng de sojasaus, sesamolie, honing, knoflook, maïzena en twee eetlepels water tot een sausje en zet apart
- Verhit een scheutje (wok)olie in een wok. Roerbak de broccoli, paprika, ui, gember, lente-ui en rode peper een minuut op hoog vuur.
- Voeg de garnalen toe en roerbak deze ook een minuut of twee op hoog vuur mee
- Doe de saus erbij en de helft van de sesamzaadjes
- Blijf alles op hoog vuur roerbakken tot de garnalen gaar zijn en de saus wat is ingedikt
- Serveer met rijst of noedels en garneer met de overgehouden sesamzaadjes
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/roerbak-garnalen-met-broccoli-en-sojasaus/
3.5.3208