Marokkaanse couscous met geroosterde groenten
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 2 rode uien
- twee handjes witte amandelen
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel gedroogde koriander
- ½ theelepel kaneel
- 1 flinke teen knoflook, fijngehakt
- Sap van 1 citroen
- 225 gram couscous
- 1 theelepel kurkuma
- 225 ml kippenbouillon (van 1 tablet)
- 125 gram kikkererwten, afgespoeld
- Handje gehakte verse munt en koriander
- olijfolie
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de paprika in reepjes, de courgette in dunne plakjes en de uien in parten
- Spreid de groeten uit op een bakplaat en besprenkel met olijfolie
- Laat de groenten ca. 20 minuten in de oven roosteren. Schep ze halverwege door elkaar
- Maak als je groenten nog tien minuten in de oven moeten de couscous:
- Voeg de kurkuma en de couscous toe aan de warme bouillon en laat 10 minuten wellen
- Maak intussen de dressing door de komijn, gedroogde koriander, kaneel, knoflook en citroensap te mengen met 3 eetlepels olijfolie
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Neem uit de pan en zet opzij.
- Roer de couscous los met een vork en doe in een grote schaal
- Meng er de geroosterde groenten, kikkererwten, verse kruiden en de dressing door
- Garneer met de geroosterde amandelen en wat achtergehouden verse munt en koriander
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/couscous-met-geroosterde-groenten/
3.5.3208