Doe het gehakt in een grote kom en voeg het ei, paneermeel, mosterd, nootmuskaat en 1 eetlepel van de tomatenpuree toe
Kneed alle ingrediënten met je handen goed door elkaar en vorm 5 ballen van het gehakt
Doe de bloem op een bord en rol de gehaktballen er voorzichtig doorheen zodat ze bedekt worden met een dun laagje bloem.
Verhit een laagje boter of margarine in een braadpan. Laat de boter goed heet worden
Leg de ballen voorzichtig in de pan en draai ze met behulp van twee eetlepels om zodat ze niet aan de bodem vastbakken
Zet het vuur op middelhoog en blijf de gehaktballen regelmatig keren tot ze rondom een bruin korstje hebben gekregen
Voeg water toe tot de gehaktballen voor ⅓ onder staan
Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe aan de pan
Doe het deksel op de pan en laat de gehaktballen in ca. 25 minuten zachtjes gaar sudderen. Keer ze halverwege een keer om
Haal de gehaktballen wanneer ze gaar zijn uit de pan en zet even apart
Voeg de overgebleven tomatenpuree toe aan het braadvocht en roer met een garde tot je een lekkere dikke jus krijgt. Breng op smaak met wat peper en voeg zo nodig een beetje water toe om de jus dunner te maken
Leg de gehaktballen terug in de jus en laat nog even mee warmen
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/basiskoken-ouderwetse-gehaktballen/