Zoete aardappelkoekjes met tonijn (Foodblogswap)
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: ca. 10 stuks
Ingrediënten:
  • Voor de koekjes:
  • 700 gram zoete aardappel
  • 120 gram tonijn uit blik, uitgelekt
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel chili vlokken
  • 1 kleine rode ui
  • 30 gram paneermeel
  • 1 ei
  • Voor de dipsaus:
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel srirachasaus
  • 2 eetlepels citroensap
Bereiden:
  1. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes
  2. Kook de zoete aardappel gaar en zet even apart om af te koelen
  3. Doe de blokjes aardappel in een grote kom en prak fijn met een vork
  4. Snipper de ui en voeg samen met de tonijn, knoflookpoeder, chili vlokken, paneermeel en ei toe aan de zoete aardappel
  5. Meng alles goed door elkaar en vorm er met je handen 10 ‘koekjes’ van
  6. Verhit een beetje boter of olie in een grote koekenpan en bak de koekjes aan weerskanten bruin.
  7. Maak intussen de dipsaus door de ingrediënten door elkaar te mengen.
  8. Leg de koekjes als ze gaar zijn op een bordje en serveer met de dipsaus
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/zoete-aardappelkoekjes-tonijn/