Stamppot met rucola en zongedroogde tomaat
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 850 gram kruimige aardappels
  • 125 gram rucola
  • 125 gram zure room of crème fraîche
  • 125 gram spekreepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 100 ml melk
  • 6 of 7 zongedroogde tomaatjes, in reepjes
Bereiden:
  1. Schil de aardappels en kook ze gaar
  2. Verhit intussen wat boter of olie in een koekenpan en bak hierin de spekreepjes uit. Voeg als de spekreepjes bruin beginnen te kleuren de ui toe en laat even meebakken
  3. Giet de aardappels af en voeg de melk en zure room toe
  4. Stamp de aardappels tot puree en breng op smaak met peper en zout
  5. Voeg de rucola en de uitgebakken spekjes met ui toe en meng alles goed door elkaar
  6. Verdeel de stamppot over vier borden en garneer met reepjes zongedroogde tomaat
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/stamppot-rucola-en-zongedroogde-tomaat/