Caesarsalade uit Van de Saladebar
- 2 kipfilets
- extra vergine olijfolie
- zout en peper
- 1 teentje knoflook
- 4 dikke sneetjes wit boerenbrood
- 1 krop bindsla
- stukje Parmezaanse kaas van 50 gram
- voor de dressing:
- 2 tenen knoflook
- 3 ansjovisfilets op olijfolie (blikje)
- 1 citroen
- 2 eidooiers
- 1 eetlepel mosterd
- 300 ml zonnebloemolie
- Maak eerst de dressing:
- Pel de knoflook en pers uit
- Spoel de ansjovisfilets af en dep droog met keukenpapier. Snijd de filets fijn
- Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit
- Meng de eidooiers met de knoflook, ansjovis, mosterd, het sap en de rasp van de citroen
- Klop druppelsgewijs de olie erdoor zodat je een stevige dressing krijgt
- Pocheer de kipfilets ca. 10 minuten in heet water dat net niet meer kookt
- Dep de kipfilets droog en snijd in dunne plakken
- Besprenkel de kip met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper
- Pel en hak de knoflook en scheur het brood in stukken
- Verhit wat olie in een anti aanbakpan en laat de knoflook mee opwarmen in de olie.
- Voeg het brood toe en bestrooi met een beetje zout. Bak de croutons rondom bruin en knapperig
- Pluk de bladeren van de sla en snijd in grove stukken.
- Meng de sla met de dressing en verdeel de kip en croutons over de sla
- Schaaf krullen van de Parmezaanse kaas boven de salade
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/review-saladebar-recept/
3.5.3208