Zelfgemaakte rabarberjam
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2 flinke potten jam
Ingrediënten:
  • 750 gram rabarber
  • 650 gram geleisuiker
  • ½ theelepel kaneel
  • sap van ½ citroen
  • 1 vanillestokje
Bereiden:
  1. Snijd de rabarber in kleine stukjes in doe in een ruime pan met dikke bodem
  2. Meng de suiker, kaneel en het citroensap door de rabarber
  3. Schraap het merg uit het vanillestokje en doe samen met het vanillestokje in de pan
  4. Verwarm de rabarber tot een kokende massa
  5. Blijf roeren terwijl je de jam vier minuten hard laat doorkoken
  6. Laat de jam afkoelen of doe hem in gesteriliseerde potjes als je de jam voor langere tijd wilt bewaren
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/zelfgemaakte-rabarberjam/