De lekkerste gebakken aardappels
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: ca. 4 personen
Ingrediënten:
  • 750-800 geschilde aardappels
  • boter om in te bakken
  • ¼ theelepel knoflookpoeder
  • ¼ theelepel uienpoeder
  • zout en peper naar smaak
Bereiden:
  1. Snijd de geschilde aardappels doormidden. Laat de kleinere aardappels heel zodat alle stukken dezelfde grootte hebben. Zo worden ze gelijkmatig gaar.
  2. Spoel de aardappels af, doe ze in een pan en voeg water toe tot ze onder staan
  3. Zet de pan op het vuur en breng het water aan de kook
  4. Laat wanneer het water kookt de aardappels nog zo’n 6-8 minuten koken tot ze net gaar zijn. Je kan op gaarheid controleren door er met de punt van een schilmesje in te steken. Wanneer het mes makkelijk in de aardappel glijdt zijn ze gaar genoeg.
  5. Giet de aardappels af en laat uitstomen
  6. Wanneer de aardappels genoeg zijn afgekoeld kan je ze in stukjes snijden. Zorg er ook nu weer voor dat je gelijke stukjes maakt. Laat de gesneden aardappels helemaal afkoelen voor je ze gaat bakken
  7. Verhit voor het bakken wat boter in een koekenpan of, voor een grotere hoeveelheid, een hapjespan
  8. Doe de aardappels in de pan en schud even om.
  9. Doe de knoflookpoeder en uienpoeder erbij en laat de aardappels op middelhoog vuur rondom bruin en krokant bakken. Schep ze af en toe even om zodat ze niet verbranden en aan alle kanten lekker bruin worden. Voeg wanneer de pan droog wordt een beetje extra boter toe.
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/basiskoken-de-lekkerste-gebakken-aardappels/