Bladerdeeg taartje met bietjes en geitenkaas
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 8 stukken
Ingrediënten:
  • 1 rol koelvers bladerdeeg (Tante Fanny)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram geitenkaas
  • 200 gekookte rode bietjes
  • 1 eetlepel gehakte dille
  • Voor de topping:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel balsamico azijn
  • ½ theelepel honing
  • 1 eetlepel gehakte dille
  • Handje gehakte walnoten
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Rol het deeg uit op een bakplaat en vouw aan de randen 1 cm om
  3. Bestrijk het deeg met 1 eetlepel van de olijfolie
  4. Snijd de geitenkaas in plakjes en verdeel over het deeg
  5. Strooi de gehakte dille over de kaas
  6. Snijd de bietjes in dunne plakjes en leg op de geitenkaas
  7. Bestrijk de bietjes met de overgebleven olijfolie en bestrooi met wat peper
  8. Laat het taartje in ca. 20 minuten gaar worden in de oven
  9. Meng voor de topping de olijfolie met de honing en balsamico azijn
  10. Sprenkel de dressing over het bietentaartje en bestrooi met gehakte dille en walnoten
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/bietentaartje-met-geitenkaas/