In kokosmelk gesmoorde bloemkool
- 1 bloemkool
- 1 tentje knoflook, fijngehakt
- 1 ui, gesnipperd
- ½ theelepel kerriepoeder
- ½ theelepel hot curry
- ½ theelepel kurkuma
- ½ theelepel gemberpoeder
- ¼ theelepel chili vlokken
- 400 ml kokosmelk
- Snijd de bloemkool in roosjes
- Verhit een beetje zonnebloem- of olijfolie in een grote pan en bak de knoflook en ui even aan
- Voeg de kruiden toe ban bak even mee
- Doe de bloemkool roosjes in de pan en laat een minuut of twee mee bakken
- Voeg de kokosmelk toe, roer even door en doe het deksel op de pan
- Laat de bloemkool op middelhoog vuur in ca. 15 minuten zachtjes gaar koken. Roer af en toe even door zodat de kokosmelk niet aanbrandt.
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/kokosmelk-gesmoorde-bloemkool/
3.5.3208