Lente quiche met geitenkaas en courgette
- 1 pak koelvers deeg voor hartige taart
- 1 courgette
- 1 gele paprika
- 2 lente uitjes
- 200 gram zachte geitenkaas
- 250 ml room
- 100 ml melk
- 5 eieren
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel uienpoeder
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van een grote springvorm met bakpapier
- Bekleed de springvorm met het taartdeeg en prik met een vork gaatjes in de taartbodem
- Snijd de courgette in dunne, halve plakjes, de paprika in dunne repen en de lente ui in ringetjes
- Verdeel de gesneden groenten over de taartbodem
- Verkruimel de geitenkaas en verdeel over de groenten
- Meng de room, melk en de eieren goed door elkaar met een garde
- Voeg de Italiaanse kruiden, knoflookpoeder en uienpoeder toe aan het eimengsel en giet over de groenten
- Zet de quiche in de oven en laat in 40-50 minuten gaar bakken
- Laat de quiche tien minuten afkoelen voor je hem aansnijdt
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/lente-quiche-geitenkaas-en-courgette/
3.5.3208