Lente quiche met geitenkaas en courgette
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 8 personen
Ingrediënten:
  • 1 pak koelvers deeg voor hartige taart
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 2 lente uitjes
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 250 ml room
  • 100 ml melk
  • 5 eieren
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel uienpoeder
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van een grote springvorm met bakpapier
  2. Bekleed de springvorm met het taartdeeg en prik met een vork gaatjes in de taartbodem
  3. Snijd de courgette in dunne, halve plakjes, de paprika in dunne repen en de lente ui in ringetjes
  4. Verdeel de gesneden groenten over de taartbodem
  5. Verkruimel de geitenkaas en verdeel over de groenten
  6. Meng de room, melk en de eieren goed door elkaar met een garde
  7. Voeg de Italiaanse kruiden, knoflookpoeder en uienpoeder toe aan het eimengsel en giet over de groenten
  8. Zet de quiche in de oven en laat in 40-50 minuten gaar bakken
  9. Laat de quiche tien minuten afkoelen voor je hem aansnijdt
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/lente-quiche-geitenkaas-en-courgette/