Makkelijk en gezond: geroosterde tomatensoep
- 1,5 kilo tomaten
- 2 uien
- 1 rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter groentebouillon
- flinke hand verse basilicumblaadjes
- olijfolie
- Parmezaanse kaas, voor garneren
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven op een grote bakplaat
- Snijd de uien en de paprika in kwarten en leg ze ook op de bakplaat
- Besprenkel met olijfolie en strooi er wat peper en zeezout over
- Laat de groenten ca. 45 minuten roosteren in de oven. Keer de ui en paprika halverwege even om
- Hak de knoflook fijn
- Verhit wat olijfolie in en (soep)pan en bak de knoflook even aan
- Voeg de geroosterde groenten, basilicumblaadjes en de bouillon toe
- Laat een minuut of twee achtjes doorkoken en neem van het vuur
- Pureer de soep met een staafmixer tot hij mooi glad is
- Breng op smaak met peper, zout en wat paprikapoeder of chilipoeder
- Serveer de soep met geraspte Parmezaanse kaas
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/geroosterde-tomatensoep/
3.5.3208