Makkelijk en gezond: geroosterde tomatensoep
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 6 personen
Ingrediƫnten:
  • 1,5 kilo tomaten
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • flinke hand verse basilicumblaadjes
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas, voor garneren
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven op een grote bakplaat
  3. Snijd de uien en de paprika in kwarten en leg ze ook op de bakplaat
  4. Besprenkel met olijfolie en strooi er wat peper en zeezout over
  5. Laat de groenten ca. 45 minuten roosteren in de oven. Keer de ui en paprika halverwege even om
  6. Hak de knoflook fijn
  7. Verhit wat olijfolie in en (soep)pan en bak de knoflook even aan
  8. Voeg de geroosterde groenten, basilicumblaadjes en de bouillon toe
  9. Laat een minuut of twee achtjes doorkoken en neem van het vuur
  10. Pureer de soep met een staafmixer tot hij mooi glad is
  11. Breng op smaak met peper, zout en wat paprikapoeder of chilipoeder
  12. Serveer de soep met geraspte Parmezaanse kaas
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/geroosterde-tomatensoep/