Chips van zoete aardappel
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Ingrediƫnten:
  • 2 zoete aardappels van ca. 250 gram per stuk
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 mespunt komijnpoeder
  • 1 mespunt hot curry poeder
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 mespunt knoflookpoeder
  • 1 mespunt uienpoeder
  • Grof gemalen zeezout
  • bakpapier
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden
  2. Schil de zoete aardappels en snijd ze met een scherp mes in plakjes van 2-3 mm dik
  3. Meng in een grote kom de olijfolie met de kruiden
  4. Voeg de schijfjes zoete aardappel toe aan het kruidenmengsel en meng goed. Zorg dat alle schijfjes aardappel bedekt zijn met een laagje kruidenolie
  5. Leg de schijfjes aardappel naast elkaar op een met bakpapier bedekte bakplaat
  6. Laat 30 minuten bakken in de oven
  7. Keer de chips na 30 minuten om en bestrooi naar smaak met zeezout
  8. Laat de chips nog 30 minuten bakken tot ze knapperig worden en de randjes beginnen om te krullen. Houd de kleinere en dunnere chips in de gaten, deze zijn eerder gaar.
  9. Laat op een velletje keukenpapier afkoelen
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/chips-van-zoete-aardappel/