Frisse appelcake met yoghurt en citroen
- 250 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 gram boter op kamertemperatuur
- 4 eieren
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- 125 gram Griekse yoghurt
- sap en rasp van 1 flinke citroen
- Voor de topping:
- 3 goudrenetten (of andere zure appels)
- 50 gram suiker
- 1 theelepel kaneel
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvorm of tulbandvorm in
- Mix de suiker en vanillesuiker met de boter tot een luchtig mengsel
- Voeg één voor één de eieren toe en mix telkens tot de eieren volledig zijn opgenomen
- Meng het zout door het zelfrijzend bakmeel en voeg in gedeeltes toe aan het eimengsel
- Mix tot een glad beslag
- Meng nu de yoghurt en het citroensap door het beslag en giet het beslag in de springvorm
- Schil de appels en snijd in stukjes
- Meng de appel met de 50 gram suiker en de kaneel en verdeel over het cakebeslag
- Laat de cake in de oven gaar worden in ca. 45 minuten
- Contoleer op gaarheid door een houten satéprikker in de cake te steken. Wanneer de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar.
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/frisse-appelcake-yoghurt-en-citroen/
3.5.3208