Frisse appelcake met yoghurt en citroen
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 10-12 personen
Ingrediënten:
  • 250 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gram boter op kamertemperatuur
  • 4 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 125 gram Griekse yoghurt
  • sap en rasp van 1 flinke citroen
  • Voor de topping:
  • 3 goudrenetten (of andere zure appels)
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvorm of tulbandvorm in
  2. Mix de suiker en vanillesuiker met de boter tot een luchtig mengsel
  3. Voeg één voor één de eieren toe en mix telkens tot de eieren volledig zijn opgenomen
  4. Meng het zout door het zelfrijzend bakmeel en voeg in gedeeltes toe aan het eimengsel
  5. Mix tot een glad beslag
  6. Meng nu de yoghurt en het citroensap door het beslag en giet het beslag in de springvorm
  7. Schil de appels en snijd in stukjes
  8. Meng de appel met de 50 gram suiker en de kaneel en verdeel over het cakebeslag
  9. Laat de cake in de oven gaar worden in ca. 45 minuten
  10. Contoleer op gaarheid door een houten satéprikker in de cake te steken. Wanneer de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar.
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/frisse-appelcake-yoghurt-en-citroen/