Hartige snack: kaaskoekjes
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: ca. 25 stuks
Ingrediƫnten:
  • 240 gram bloem
  • snuf zout
  • 1 theelepel milde paprikapoeder
  • snufje cayennepeper
  • mespunt knoflookpoeder
  • 50 gram koude roomboter, in,blokjes
  • 120 milliliter melk
  • 60 gram scherpe cheddar kaas, geraspt
  • olijfolie
  • grof zeezout
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakblik met bakpapier
  2. Meng in een kom de bloem met het zout, cayennepeper, paprikapoeder en knoflookpoeder
  3. Voeg de boter toe en meng tot een kruimelig deeg
  4. Voeg de melk en geraspte kaas erbij en kneed tot een stevige deegbal
  5. Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een lap van ca. 3 mm dikte
  6. Snijd het deeg in vierkanten van ca. 3x3 cm of steek er rondjes uit
  7. Prik in elk vierkantje wat gaatjes met een vork en leg de koekjes op de bakplaat
  8. Bestrijk de kaaskoekjes met olijfolie en bestrooi met het zeezout en eventueel wat chili vlokken of maanzaad
  9. ank de kaaskoekjes in 16-20 minuten gaar in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster voor je ze serveert
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/kaaskoekjes/