Samosa's met rode biet en geitenkaas uit Vlees noch Vis
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: ca. 15 stuks
Ingrediënten:
  • ½ bosje peterselie
  • 150 gram kikkererwten
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • 1 grote gekookte rode biet
  • 1 kropje little gem
  • 1 pak filodeeg
  • olie om in te frituren
  • Extra nodig: staafmixer met bijbehorend bakje
Bereiden:
  1. Pluk de blaadjes van de peterselie en laat de kikkererwten uitlekken
  2. Maal de kikkererwten, peterselie en de geitenkaas grof in het bakje van de staafmixer
  3. Snijd de rode biet in blokjes en snijd de little gem fijn
  4. Meng de biet en little gem door het geitenkaas mengsel en rol er balletjes van
  5. Snijd het filodeeg in lange rechthoeken
  6. Leg onderop elke rechthoek een beetje vulling
  7. Maak driehoekjes door het gevulde gedeelte steeds om te slaan. Begin vanuit een hoek met vouwen
  8. Plak het laatste stukje vast door het deeg met water vochtig te maken
  9. Verhit de olie ( of een frituurpan) tot 170 graden en frituur de samosa’s ca twee minuten tot ze goudbruin zijn
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/samosas-rode-biet-en-geitenkaas/