Samosa's met rode biet en geitenkaas uit Vlees noch Vis
- ½ bosje peterselie
- 150 gram kikkererwten
- 75 gram zachte geitenkaas
- 1 grote gekookte rode biet
- 1 kropje little gem
- 1 pak filodeeg
- olie om in te frituren
- Extra nodig: staafmixer met bijbehorend bakje
- Pluk de blaadjes van de peterselie en laat de kikkererwten uitlekken
- Maal de kikkererwten, peterselie en de geitenkaas grof in het bakje van de staafmixer
- Snijd de rode biet in blokjes en snijd de little gem fijn
- Meng de biet en little gem door het geitenkaas mengsel en rol er balletjes van
- Snijd het filodeeg in lange rechthoeken
- Leg onderop elke rechthoek een beetje vulling
- Maak driehoekjes door het gevulde gedeelte steeds om te slaan. Begin vanuit een hoek met vouwen
- Plak het laatste stukje vast door het deeg met water vochtig te maken
- Verhit de olie ( of een frituurpan) tot 170 graden en frituur de samosa’s ca twee minuten tot ze goudbruin zijn
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/samosas-rode-biet-en-geitenkaas/
3.5.3208