Rode linzensoep met kikkererwten
- 1 ui, gesnipperd
- 1 kleine winterwortel, in kleine blokjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Stukje gember van ca. 1 cm, fijngehakt
- ½ theelepel kaneel
- ½ theelepel komijn
- ½ theelepel kardemom
- ½ theelepel kurkuma
- 1 ¼ liter groentebouillon
- 1 blikje gepelde tomaten, gehakt (sap bewaren)
- 175 gram rode linzen
- 1 blikje kikkererwten
- 1-2 theelepels harissa
- Olijfolie
- Koriander (voor garnering)
- Citroensap
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan
- Bak hierin de ui, wortel en de knoflook tot de ui zacht is
- Voeg de gember, kaneel, komijn, kardemom en kurkuma toe en bak even mee
- Doe intussen de linzen en kikkererwten in een vergiet en spoel even af onder de kraan
- Voeg de bouillon, de tomaten (met sap), linzen en kikkererwten toe en laat op laag vuur ca. 60 minuten sudderen. Roer af en toe even door
- Roer voor het opdienen 1-2 theelepels harissa door de soep en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de soep gegarneerd met verse korianderblaadjes, een kneepje citroensap en wat olijfolie.
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/rode-linzensoep-met-kikkererwten/
3.2.2802