Rode linzensoep met kikkererwten
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4-6
Ingrediënten:
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 kleine winterwortel, in kleine blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Stukje gember van ca. 1 cm, fijngehakt
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel komijn
  • ½ theelepel kardemom
  • ½ theelepel kurkuma
  • 1 ¼ liter groentebouillon
  • 1 blikje gepelde tomaten, gehakt (sap bewaren)
  • 175 gram rode linzen
  • 1 blikje kikkererwten
  • 1-2 theelepels harissa
  • Olijfolie
  • Koriander (voor garnering)
  • Citroensap
Bereiden:
  1. Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan
  2. Bak hierin de ui, wortel en de knoflook tot de ui zacht is
  3. Voeg de gember, kaneel, komijn, kardemom en kurkuma toe en bak even mee
  4. Doe intussen de linzen en kikkererwten in een vergiet en spoel even af onder de kraan
  5. Voeg de bouillon, de tomaten (met sap), linzen en kikkererwten toe en laat op laag vuur ca. 60 minuten sudderen. Roer af en toe even door
  6. Roer voor het opdienen 1-2 theelepels harissa door de soep en breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de soep gegarneerd met verse korianderblaadjes, een kneepje citroensap en wat olijfolie.
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/rode-linzensoep-met-kikkererwten/