Stamppot spruitjes met Boursin en cashewnoten
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediƫnten:
  • 750 gram kruimige aardappels
  • 500 gram spruitjes
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 75 gram spekreepjes
  • 50 ml melk
  • 150 gram Boursin knoflook&kruiden
  • 75 gram ongezouten cashewnoten
Bereiden:
  1. Schil de aardappels en snijd doormidden
  2. Doe de aardappels in een grote pan en voeg water toe tot ze ruim onder staan
  3. Breng aan de kook. Laat vijf minuten koken en voeg dan de spruitjes toe
  4. Laat nog 15 minuten koken tot de spruitjes en aardappels gaar zijn
  5. Bak intussen de spekreepjes in een koekenpan tot ze bijna knapperig zijn
  6. Voeg de blokjes paprika en de ui toe en bak mee tot de paprika zacht is
  7. Giet de aardappels en spruitjes af
  8. Doe de melk en Boursin erbij en stamp alles goed door elkaar
  9. Roer met een houten lepel de spekjes, ui en paprika door de stamppot en breng op smaak met peper en zout
  10. Rooster de cashewnoten even in een droge koekenpan. Hak ze grof en strooi voor het serveren over de stamppot
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/stamppot-spruitjes-boursin-en-cashewnoten/