Stamppot spruitjes met Boursin en cashewnoten
- 750 gram kruimige aardappels
- 500 gram spruitjes
- 1 rode paprika, in kleine blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 75 gram spekreepjes
- 50 ml melk
- 150 gram Boursin knoflook&kruiden
- 75 gram ongezouten cashewnoten
- Schil de aardappels en snijd doormidden
- Doe de aardappels in een grote pan en voeg water toe tot ze ruim onder staan
- Breng aan de kook. Laat vijf minuten koken en voeg dan de spruitjes toe
- Laat nog 15 minuten koken tot de spruitjes en aardappels gaar zijn
- Bak intussen de spekreepjes in een koekenpan tot ze bijna knapperig zijn
- Voeg de blokjes paprika en de ui toe en bak mee tot de paprika zacht is
- Giet de aardappels en spruitjes af
- Doe de melk en Boursin erbij en stamp alles goed door elkaar
- Roer met een houten lepel de spekjes, ui en paprika door de stamppot en breng op smaak met peper en zout
- Rooster de cashewnoten even in een droge koekenpan. Hak ze grof en strooi voor het serveren over de stamppot
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/stamppot-spruitjes-boursin-en-cashewnoten/
3.5.3208