Hummus met zoete aardappel
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediƫnten:
  • 300 gram zoete aardappel
  • 200 gram kikkererwten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 10-12 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 2 eetlepels citroensap
  • mespunt komijn
  • flinke mespunt chilipoeder
  • Klein handje korianderblaadjes, grof gescheurd of gesneden
Bereiden:
  1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1,5 cm
  2. Doe de blokjes in en pan en voeg water toe tot de aardappel onder staat
  3. Kook de zoete aardappelblokjes tot ze zacht zijn, ca. 10 minuten
  4. Giet af en laat afkoelen
  5. Spoel de kikkererwten af en doe in een hoge kom
  6. Snijd de knoflook in stukjes en doe bij de kikkererwten
  7. Voeg de tahin, olijfolie, citroensap, komijn en chilipoeder toe
  8. Pureer met een staafmixer (of keukenmachine) tot een pasta
  9. Voeg de afgekoelde zoete aardappelblokjes toe en pureer deze door het kikkererwtenmengsel
  10. Als de hummus te dik blijft kan je wat extra olijfolie toevoegen
  11. Roer de korianderblaadjes door de hummus en breng op smaak met peper en zout en eventueel wat extra chilipoeder
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/hummus-met-zoete-aardappel/