Pastaschotel met romige tomatensaus
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 groene paprika, in blokjes
- 1 courgette, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 500 gram gehakt
- 500 gram pasta
- 1 liter gezeefde tomaten
- 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
- 1 theelepel bouillonpoeder (of 1 verkruimeld bouillonblokje)
- 1 eetlepel oregano
- 2 dl kookroom
- 1 ½ theelepel cayennepeper
- Olijfolie
- Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook
- Kook hierin de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
- Bak hierin het gehakt bijna gaar.
- Voeg de gesneden groente en knoflook toe en laat even meebakken tot de groente zacht begint te worden
- Voeg de gezeefde tomaten, kookroom, tomatenpuree, bouillonpoeder, oregano en cayennepeper toe
- Breng aan de kook en laat even zachtjes pruttelen tot de pasta gaar is.
- Giet de pasta af en meng door de saus
- Breng op smaak met peper en zout
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/pastaschotel-met-romige-tomatensaus/
3.2.2802