Pastaschotel met romige tomatensaus
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 6-8
Ingrediënten:
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 gram gehakt
  • 500 gram pasta
  • 1 liter gezeefde tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 1 theelepel bouillonpoeder (of 1 verkruimeld bouillonblokje)
  • 1 eetlepel oregano
  • 2 dl kookroom
  • 1 ½ theelepel cayennepeper
  • Olijfolie
Bereiden:
  1. Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook
  2. Kook hierin de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
  3. Bak hierin het gehakt bijna gaar.
  4. Voeg de gesneden groente en knoflook toe en laat even meebakken tot de groente zacht begint te worden
  5. Voeg de gezeefde tomaten, kookroom, tomatenpuree, bouillonpoeder, oregano en cayennepeper toe
  6. Breng aan de kook en laat even zachtjes pruttelen tot de pasta gaar is.
  7. Giet de pasta af en meng door de saus
  8. Breng op smaak met peper en zout
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/pastaschotel-met-romige-tomatensaus/