- 225 gram groene tagliatelle
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- ½ uitje, gesnipperd
- 250 gram mascarpone
- 150 gram tomaten passata
- 2 eetlepels gehakte dille
- 250 gram warm gerookte zalmfilet
- 2 eetlepels citroensap
- snufje cayennepeper
- snufje paprikapoeder
- olijfolie
- Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Verhit intussen een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook even aan
- Voeg de mascarpone en passata toe. Roer langzaam en op laag vuur door elkaar tot je een gladde saus krijgt
- Breek de zalm in stukjes en voeg toe aan de saus, samen met de dille en het citroensap
- Roer de zalm voorzichtig door de saus zodat de stukjes niet te klein worden
- Breng de saus op smaak met de cayennepeper, paprikapoeder en eventueel wat zout
- Giet de tagliatelle af en besprenkel met olijfolie
- Verdeel de tagliatelle over de borden en schep de zalm-mascarponesaus erop
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/groene-tagliatelle-met-zalm-mascarponesaus/
3.5.3208