Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2-3 personen
Ingredi├źnten:
  • 225 gram groene tagliatelle
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • ┬Ż uitje, gesnipperd
  • 250 gram mascarpone
  • 150 gram tomaten passata
  • 2 eetlepels gehakte dille
  • 250 gram warm gerookte zalmfilet
  • 2 eetlepels citroensap
  • snufje cayennepeper
  • snufje paprikapoeder
  • olijfolie
Bereiden:
  1. Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Verhit intussen een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook even aan
  3. Voeg de mascarpone en passata toe. Roer langzaam en op laag vuur door elkaar tot je een gladde saus krijgt
  4. Breek de zalm in stukjes en voeg toe aan de saus, samen met de dille en het citroensap
  5. Roer de zalm voorzichtig door de saus zodat de stukjes niet te klein worden
  6. Breng de saus op smaak met de cayennepeper, paprikapoeder en eventueel wat zout
  7. Giet de tagliatelle af en besprenkel met olijfolie
  8. Verdeel de tagliatelle over de borden en schep de zalm-mascarponesaus erop
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/groene-tagliatelle-met-zalm-mascarponesaus/