Draadjesvlees in rode wijn
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4-5 personen
Ingrediënten:
  • ca. 800 gram runderlappen
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 ml rode wijn
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 3 takjes tijm
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 flinke ui, in vieren gesneden
  • 1 rundvleesbouillonblokje
Bereiden:
  1. Vul de waterkoker en laat het water heet worden
  2. Bestrooi het vlees met peper en zout en wentel door de bloem
  3. Verhit wat boter in een braadpan en bak het vlees hierin snel aan beide kanten bruin
  4. Schenk de wijn erbij en voeg heet water toe tot het vlees net onder staat
  5. Doe de knoflook, laurier, kruidnagels, tijm,rode wijnazijn, ui en het bouillonblokje bij het vlees
  6. Laat het vlees zachtjes gaar stoven met het deksel op de pan (ca. 2,5-3 uur)
  7. Voeg zo nodig wat extra water toe
  8. Neem het vlees wanneer het gaar is uit de pan en zet even apart
  9. Verwijder met een schuimspaan de ui, laurier, tijm, knoflook en kruidnagel uit het vocht en laat tot één derde inkoken. Bindt de jus eventueel met wat maïzena of allesbinder
  10. Leg het vlees terug in de jus en laat nog even warm worden
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/draadjesvlees-met-rode-wijn/