Frambozencake met yoghurt en kokos
- 250 gram boter op kamertemperatuur
- 250 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eieren
- 250 gram zelfrijzend bakmeel +1 eetlepel
- 125 gram Griekse yoghurt
- 50 gram geraspte kokos
- 250 gram (diepvries)frambozen
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Vet een springvorm in en bestuif met bloem
- Mix de boter met de suiker en vanillesuiker tot een luchtig mengsel
- Klop één voor één de eieren erdoor en vervolgens de yoghurt
- Mix in gedeeltes het zelfrijzend bakmeel door het eiermengsel
- Meng nu de geraspte kokos er doorheen
- Schep de bevroren frambozen om met een eetlepel zelfrijzend bakmeel en spatel luchtig door het beslag
- Stort het beslag in de springvorm en strijk glad
- Laat de cake in ca. 40-45 minuten gaar worden in de oven
- Controleer op gaarheid door een satéprikker in de cake te steken. Wanneer de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar.
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/frambozencake-met-yoghurt-en-kokos/
3.5.3208