Frambozencake met yoghurt en kokos
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 10
Ingrediënten:
  • 250 gram boter op kamertemperatuur
  • 250 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel +1 eetlepel
  • 125 gram Griekse yoghurt
  • 50 gram geraspte kokos
  • 250 gram (diepvries)frambozen
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Vet een springvorm in en bestuif met bloem
  3. Mix de boter met de suiker en vanillesuiker tot een luchtig mengsel
  4. Klop één voor één de eieren erdoor en vervolgens de yoghurt
  5. Mix in gedeeltes het zelfrijzend bakmeel door het eiermengsel
  6. Meng nu de geraspte kokos er doorheen
  7. Schep de bevroren frambozen om met een eetlepel zelfrijzend bakmeel en spatel luchtig door het beslag
  8. Stort het beslag in de springvorm en strijk glad
  9. Laat de cake in ca. 40-45 minuten gaar worden in de oven
  10. Controleer op gaarheid door een satéprikker in de cake te steken. Wanneer de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar.
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/frambozencake-met-yoghurt-en-kokos/