Tomatenrijst met rookworst
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 groene paprika, in blokjes
- 5 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1 duopak gerookte spekreepjes (ca. 250 gram)
- 1 bouillonblokje
- 400 gram witte rijst
- 1 laurierblaadje
- 1 eetlepel oregano
- 1 blikje tomatenpuree (140gr)
- ½ theelepel cayennepeper
- 1 Gelderse rookworst, in plakjes
- Zet een pan met 750 ml water en het bouillonblokje op het vuur
- Bak in een grote pan de spekreepjes in een klein beetje boter tot ze bruin beginnen te kleuren
- Voeg de paprika, bleekselderij, ui en knoflook toe en bak ca. 5 minuten mee tot de groenten zacht beginnen te worden
- Neem de groenten en de spekjes uit de pan en zet apart
- Verhit nog een beetje boter in de pan en bak hierin de rijst even aan tot de korrels glanzen
- Voeg de bouillon en het laurierblaadje toe en laat op laag vuur koken tot de rijst gaar is. Voeg zo nodig wat extra water toe
- Verwijder het laurierblaadje
- Roer de tomatenpuree, oregano en cayennepeper door de rijst
- Voeg de groenten en de rookworst toe en schep goed door elkaar
- Laat nog even doorwarmen tot de rookworst goed warm is
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/tomatenrijst-met-rookworst/
3.2.2802