Snijbonenstamp uit Heel Holland Stampt 2
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediƫnten:
  • 1,25 kg kruimige aardappels
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 500 g snijbonen, schoongemaakt en in stukjes van 2 cm
  • 1 teen knoflook, in dunne plakjes
  • 4 el balsamicoazijn
  • 75 ml melk
Bereiden:
  1. Schil de aardappels, was ze en snijd ze in stukken van gelijke grootte. Kook ze in een ruime pan met een flinke laag koud water met zout afgedekt in ca. 20 minuten gaar.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een wok en fruit hierin de ui in 5 minuten glazig. De ui mag niet verkleuren.
  3. Zet het vuur hoog, voeg de stukjes snijboon toe en roerbak het geheel 7-8 minuten.
  4. Voeg de knoflook toe, zet het vuur iets omlaag en bak de knoflook 2-3 minuten al roerend mee.
  5. Giet nu de balsamicoazijn erbij en laat nog 2 minuten koken.
  6. Giet de aardappels af, zet de pan nog even terug op laag vuur en stoom de aardappels in ½ minuut droog.
  7. Voeg de melk toe, breng aan de kook, zet het vuur uit en stamp de aardappels met de stamper tot een grove puree.
  8. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  9. Schep het snijbonenmengsel erdoor en serveer meteen
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/snijbonenstamp-uit-heel-holland-stampt-2-en-lidl-maakt-het-bont/