Pasta met romige wodkasaus
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediƫnten:
  • 150 gram spekreepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 125 ml wodka
  • 500 gram tomaten passata
  • 100 ml slagroom
  • 1 theelepel milde paprikapoeder
  • Snufje cayennepeper
  • 400 gram pasta
  • Basilicumblaadjes (voor garneren)
Bereiden:
  1. verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de spekreepjes hierin aan
  2. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak ca. 3 minuten mee
  3. Doe de wodka erbij en laat voor ⅔ inkoken
  4. Voeg de tomaten passata, slagroom, paprikapoeder en cayennepeper toe en laat op laag vuur pruttelen tot de saus de juiste dikte heeft. Breng de saus op smaak met zout en peper
  5. Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
  6. Meng de gekookte pasta door de saus en garneer met de basilicumblaadjes
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/romige-pastasaus-met-wodka/