Appel crumble met speculaas en custard (foodblogswap)
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4-5
Ingrediƫnten:
  • 3 zure appels, geschild en in stukjes
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 25 gram custard poeder
  • 30 gram suiker
  • 500 ml melk
  • 100 gram gesmolten boter
  • 160 gram bloem
  • 75 gram rietsuiker
  • 1½ eetlepel speculaaskruiden
  • 3 eetlepels amandelschaafsel
Bereiden:
  1. verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Meng de gesneden appels met de bruine suiker en doe in een ovenschaal
  3. Meng de custard poeder met 30 gram suiker en een paar eetlepels van de melk tot een glad papje
  4. Verwarm de rest van de melk in een pannetje en voeg de custard toe. Laat ongeveer 3 minuten koken op laag vuur tot de vla dikker wordt
  5. Giet de warme vla over de appels in de ovenschaal
  6. Meng in een kom of schaal de gesmolten boter met de bloem, rietsuiker, speculaaskruiden en amandelschaafsel tot een kruimelig deeg
  7. Verdeel het deeg over de ovenschaal
  8. Laat de crumble in ca. 30 minuten gaar bakken in de oven
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/appel-crumble-met-speculaas-en-custard/