Gele rijst met perzik
- 1 ui, gesnipperd
- ½ eetlepel kurkuma
- mespunt knoflookpoeder
- mespunt gemberpoeder
- 300 gram witte rijst
- 500 ml hete kippenbouillon
- blikje perzik op lichte siroop (uitlekgewicht ca 135 gram)
- Verhit wat olie en bak de ui even aan
- Voeg de kurkuma, knoflookpoeder en gemberpoeder toe en bak even mee
- Doe de rijst erbij en laat kort meebakken
- Voeg de bouillon toe en zet het vuur laag
- Doe het deksel op de pan en laat de rijst op laag vuur gaar worden. Roer af en toe even door om aanbranden te voorkomen
- Snijd intussen de perzik in stukjes en houd de siroop apart
- Voeg, als de rijst bijna gaar is, de stukjes perzik en de siroop bij de rijst
- Laat alles even doorwarmen tot de rijst het vocht heeft opgenomen
- Breng de rijst op smaak met peper en eventueel wat zout
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/gele-rijst-met-perzik/
3.5.3208